Lex

ACHTERBLIJVER- Giovanna uit Dordrecht

VERTEL EENS OVER JEZELF
Mijn naam is Giovanna, ik ben 32 jaar, Ik woon en werk in Dordrecht. Ik werk met kinderen met een achterstand, dit doe ik al een aantal jaar met veel plezier. Naast mijn werk woon ik samen met mijn partner, geen kinderen, misschien in de toekomt wel! Mijn partner en ik hebben een erg sociaal leven, dus in de weekenden zijn we veel met vrienden, denk aan: uiteten, stappen, concerten of festivals.

WIE KEN JIJ IN DENTENTIE?
Mijn stiefvader zit in de PI.

HAD JE VERWACHT DAT JE STIEFVADER IN DETENTIE TERECHT ZOU KOMEN?
Nou verwacht is een groot woord, maar hij heeft wel een geschiedenis met vaak in en uit detentie, dus echt als een verrassing kwam het niet, maar dat maakt het niet minder erg.

KRIJG JE STEUN VAN JE FAMILIE OF VRIENDEN?
Als ik wil wel, maar we staan er allemaal aardig nuchter in. Het zijn zijn keuzes in dit leven, het is jammer dat hij daarom veel mist, maar goed dat weet je van tevoren. Uiteraard vind ik het jammer, maar het is niet dat ik echt steun of hulp nodig heb van anderen om me heen.

HOE ZIE JE JULLIE TOEKOMST VOOR JE, NA DETENTIE?
Ik hoop voor hem dat hij gewoon wat gaat maken van het leven, het leven is kort, waarom zou je je tijd willen verspillen aan detentie? Zo zonde. Voor detentie liepen we de vloer ook niet plat bij elkaar (mijn moeder en stiefvader zijn uit elkaar) maar zo af en toe een koffi e drinken samen, of hij kwam langs bij mijn werk, dat was altijd hartstikke gezellig, nu doen we koffie in de bezoekerszaal haha, ietsie anders.

HOE IS HET OM JE STIEFVADER IN DETENTIE TE ZIEN?
Ja, niet leuk natuurlijk, maar wat ik zeg, het is zijn keuze. Hij mist alle mooie dingen, de zomer komt eraan, covid is zo goed als voorbij dus er is veel te doen. Ik hoop dat hij een keer goed beseft dat hij dat allemaal moet missen nu.

SCHAAM JIJ JE WEL EENS VOOR DE SITUATIE?
Nee, iedereen weet hoe de vork in de steel zit bij hem.

SPREEK JE WEL EENS MET ANDERE ACHTERBLIJVERS?
Ik heb een goede vriendin overgehouden aan detentie, zij kwam altijd op bezoek bij haar vriend en ik bij mijn stiefvader, zo zijn we in contact gekomen en we zijn tot op de dag van vandaag nog goede vriendinnen!

WAT ZOU JE WILLEN ZEGGEN TEGEN ALLE ACHTERBLIJVERS?
Besef dat het een hele vervelende situatie is, maar jouw leven gaat door. Laat dat niet stoppen door iemand die in detentie zit, ik denk altijd maar zo: ze hebben hier toch echt zelf voor gekozen.

Pin It on Pinterest

Share This