Lex

ACHTERBLIJVER – Fred de vader van Jordy

VERTEL EENS OVER JEZELF
Hallo, de naam is Fred. Slager van beroep, doe ik al heel mijn leven, overgenomen van mijn vader. Een zoon in detentie, helaas, anders kon hij de zaak overnemen. Gescheiden en nooit meer iemand tegengekomen. Mijn hobby is mijn werk, daar leef ik voor.

WIE KEN JIJ IN DENTENTIE?
Mijn zoon. Hij is de enige zoon die ik heb, dus ik baal natuurlijk wel dat hij in detentie zit. Hij had de zaak over kunnen nemen hoor, hij kent de kneepjes van het vak. Hij zit te lang om dat in de toekomst te kunnen doen, jammer hoor. Hij zal er zelf ook van balen, geeft hij niet snel toe.

HOU JIJ JE BEZIG MET VOEDING?
Ja natuurlijk, het is mijn vak. Ik ben elke dag bezig met vlees, noem het maar op, rund, kip, varken, lam, paard, het kan niet gek genoeg. Al jaren bezig met met mijn klanten voorzien van het beste vlees, hoe kan ik mezelf verbeteren als slager? Wat zijn de trends tegenwoordig? En Jordy, mijn zoon, was in het laatste goed. Kwam hij thuis, zei hij: ‘pap, je moet ook gerechten gaan maken en verkopen.’. Hij wist er alles van.

PRAAT JIJ OVER VOEDING MET JE ZOON?
Vaak wel ja, vaak wel. Het is wel grappig nu ik daar aan denk, dat voedsel ons echt connect. Hij vraagt vaak wat hij met vlees kan maken in de PI, recepten of dergelijke. Zijn moeder weet er ook veel van, die kan heel goed koken, dus het zit wel in het bloed. Voeding was en is een groot onderdeel van ons leven.

KRIJG JE STEUN VAN FAMILIE EN/OF VRIENDEN?
Zijn moeder en ik hebben veel contact gehad toen Jordy vast kwam te zitten. Nu wat minder, maar we praten wel over de situatie of over hoe nu verder.

HOE ZIE JIJ DE TOEKOMST MET JE ZOON VOOR JE, NA DETENTIE?
Dan zal ik heel oud zijn, dus dan kan hij mijn komen verzorgen ha ha. Nee joh ik heb geen idee. Dat zien we dan wel weer. Hopelijk kan hij dan het goede doen.

SCHAAM JIJ JE WEL EENS VOOR DE SITUATIE?
Ik schaam me niet, maar ik praat er ook niet graag over met mensen, behalve met zijn moeder. Het gaat niemand iets aan. Als ze vragen hebben zijn ze welkom, maar ik begin er zelf nauwelijks over.

SPREEK JE NOG ANDERE ACHTERBLIJVERS?
Nee, behalve de moeder van Jordy. Wel eens een praatje in de wachtkamer voor bezoek, maar daar blijft het bij.

WAT ZOU JE WILLEN ZEGGEN TEGEN (EX)GEDETINEERDEN
Zoek naar iets waar je passie ligt in de PI, ik merk dat het Jordy goed doet. Zoek iets en blijf oefenen en daag jezelf uit.

Pin It on Pinterest

Share This