Lex

ACHTERBLIJVER – Azra uit Noord-Holland

VERTEL EENS OVER JEZELF
Ik ben Azra, ik woon in Noord-Holland en ik ben 32 jaar. Mijn broer zit nog niet zo lang vast in detentie. Het hele traject is erg nieuw voor mij. Mijn ouders wonen niet in Nederland en hebben geen contact met mijn broer, wij hebben verder geen broers of zussen. Ik werk niet, ik ben altijd huisvrouw/huismoeder geweest van onze kinderen en al 11 jaar gelukkig getrouwd. Mijn broer en ik hebben altijd een goede band gehad en hebben veel steun aan elkaar aangezien onze ouders niet in Nederland wonen.

HOU JIJ JE BEZIG MET HET RE_INTEGRATIETRAJECT VAN JOUW BROER?
Deze vraag is misschien nog te vroeg voor mij, ik ben net bezig met het ontdekken hoe het nu allemaal gaat nu hij in detentie zit, dan heb ik het over: bezoekmomenten, hij heeft kleding nodig, hoe kan ik geld overmaken naar hem etc. Als ik dat op de rit heb, dan kan ik mij gaan inlezen over het re-integratietraject.

HOE ONDERHOUDEN JULLIE HET CONTACT?
Tot nu toe heb ik een aantal keer telefoongesprekken met hem gehad. Het is even raar, ik wist niet precies op welke tijden hij kon bellen en ik was erg alert en was altijd op mijn telefoon aan het kijken. Het is heel vervelend dat ik niet terug kan bellen als ik een gemiste oproep heb, omdat ik niet weet waarom hij mij belt, om gewoon te babbelen of omdat er iets met hem is.

OP WELKE MANIER ZORG JE DAT JIJ JOUW BROER EEN HART ONDER DE RIEM STEEKT?
Ik ben altijd de rustige van ons twee geweest, ik ben ook niet snel boos. Mijn broer zegt dat hij het daarom fijn vindt om met mij te bellen, dat hij dan ook sneller rustig kan worden. Ik wil hem ook veel meegeven over ons geloof, zodat hij zich daar aan kan vasthouden.

HOE COMBINEER JE BEZOEKMOMENTEN MET HET DAGELIJKS LEVEN?
Ook deze vraag is misschien iets te vroeg. We bellen tot nu toe alleen, omdat zijn PI te ver is van mijn woonplaats. Misschien dat ik hem in de toekomst ga opzoeken, maar dat weet ik nog niet zeker.

IS DE BAND ANDERS DAN VOORDAT HIJ VAST KWAM TE ZITTEN EN WAAROM?
Tot nu toe niet. Mijn man en ik zullen mijn broer altijd blijven steunen, ook al sta ik niet achter de keuzes die hij maakt. Ik geloof dat God hem een beter persoon zal maken op bepaalde vlakken.

WAT IS JOUW FAVORIETE MOTTO EN WAAROM? 
Hou vast aan je geloof. Ik geloof in God, in de vergeving van zonden. In moeilijke tijden is dit een prachtig iets, het maakt je sterker dan ooit.

WELKE LEVENSLES WIL JIJ DELEN MET DE LEZERS VAN TIMEYS EN WAAROM?
Ik dacht dat ik nooit met detentie in aanraking zou komen op welke manier ook. Ik had veel vooroordelen over detentie en mensen in detentie. Ik ben helaas in deze situatie terecht gekomen, maar ik heb nu wel meer begrip voor achterblijvers en ik voel me welkom in de groep van achterblijvers, we kunnen elkaar steunen.

HOE BEREID JIJ JE VOOR ALS ACHTERBLIJVER OP ZIJN RE-INTEGRATIETRAJECT? 
De toekomst zal het zeggen. Door deze vragen ben ik wel aan het denken gezet, ik zal mij meer en op tijd gaan inlezen over het reintegratietraject, zodat ik er genoeg over weet als de tijd daar is.

Pin It on Pinterest

Share This