Lex

ACHTERBLIJVER – Ayse, de zus van

VERTEL EENS OVER JEZELF
Ik ben Ayse, de zus van Yusuf (hij heeft meegedaan aan de challenge) hij komt bijna vrij. Ik ben 39, ik werk niet, mijn man en ik hebben er voor gekozen dat ik bij de kinderen blijf, wij hebben namelijk 4 prachtige dochters en die hebben veel zorg nodig.

WIE KEN JIJ IN DENTENTIE?
Mijn broer Yusuf zit in detentie.

HOU JIJ JE BEZIG MET HET FEIT DAT HIJ BIJNA VRIJ KOMT?
Ja maar natuurlijk, het komt nu wel heel dichtbij. Ik ben wat gespannen, maar ik denk dat hij het aan kan. Ik hoop echt voor hem dat hij een vrouw kan vinden en een leven op kan bouwen. Hij zal na detentie een tijd bij ons verblijven, dat zal even wennen worden, maar wel heel gezellig.

PRAAT JIJ OVER HET VRIJ ZIJN MET JE BROER?
Ja heel veel, maar we merken wel dat de tijd heeeel langzaam gaat op het einde haha. Het lijkt wel stil te staan, we grappen daar veel over, maar we kunnen allemaal niet wachten.

KRIJG JE STEUN VAN FAMILIE EN/OF VRIENDEN?
Onze ouders zijn in Turkije en we hebben niet meer broers of zussen hier in NL. Steun krijg ik wel over de telefoon en skype en ik praat met vriendinnen natuurlijk, maar fysiek is het mijn man en ik.

HOE ZIE JE JULLIE TOEKOMST VOOR JE, NA DETENTIE?
We gaan er allemaal open in, we gaan er voor vechten met alles wat we hebben.

SCHAAM JIJ JE WEL EENS VOOR DE SITUATIE?
In het begin was het een schande voor onze familie in Turkije, maar mijn ouders zijn heel erg sterk en blijven voor onze naam vechten, daar ben ik zo trots op.

SPREEK JE NOG ANDERE ACHTERBLIJVERS?
Ja, een paar dames die ik wel eens zie tijdens bezoek. Eén daarvan kende ik al van onze moskee, dat was even schrikken. Maar we zijn echt naar elkaar gegroeid en ik kan wel spreken van een nieuwe vriendin. We rijden ook vaak met elkaar naar de PI als er bezoek is.

WAT ZOU JE WILLEN ZEGGEN TEGEN (EX)GEDETINEERDEN
Astagfi rAllah = Moge Allah het vergeven

Pin It on Pinterest

Share This