Lex

Ex-gedetineerde Malcolm

Aan het einde van mijn detentie had ik zo’n beetje alle certificaten en diploma’s behaald

Als 14-jarig jongetje heb ik mijn ontwikkeling naar volwassenheid ingeruild voor een carrière in de criminaliteit. Het overmatig gebruik van softdrugs en alcohol, was voor mij normaler dan een stevig ontbijt.

Mijn hersens kregen de benodigde prikkels niet omdat ik dagelijks onder invloed was. In het begin van mijn detentie had ik moeite met lezen en schrijven, na een paar zinnen heel slordig te hebben opgeschreven kreeg ik al kramp in mijn vingers, en het duurde een tijdje voordat ik op een normaal tempo een bladzijde uit een boek kon lezen. Al gauw werd ik getest. Resultaat: LVB, IQ onder de 50, ADHD, ADD en ga zo maar door. Niemand in mijn omgeving was het daarmee eens. Maar in plaats van te discussiëren besloot ik er iets aan te doen. Ik nam elke vorm van onderwijs serieus, en zat tot nachten lang met mijn neus in de boeken. Ik was niet te stoppen want ik wou als normaal gezien worden. Aan het einde van mijn detentie had ik zo’n beetje alle certificaten en diploma’s behaald. Zelfs een vmbo TL examen heb ik mogen doen. Terwijl dat voor mijn detentie boven mijn niveau lag.

Nu zijn we jaren verder en ben net zo gedreven, om dezelfde drive in de jongeren naar boven te halen. Want ik weet dat het levens kan redden!!

Ik dank alle begeleiders en docenten uit Teylingereind.

 

Groetjes Malcolm

Pin It on Pinterest

Share This